Krainbaby

A Krainbaby Magyarország első és a mai napig az egyetlen Oberkrainer-Pop-Crossover zenekara. A szlovén harmonikás, Slavko Avsenik által teremtett műfajban a zenekarok trombita-klarinét-harmonika-gitár-basszus felállásban játszanak. Dob híján a gitár és harmonika erőteljes, jellegzetes kísérete biztosítja a feszes lüktetést. Ezt a hangzást nemzetközi és magyar könnyűzenei slágerek jól ismert dallamaival ötvözik: innen a szlogenjük: "pop-slágerek, sörbe oltva."

 

A Krainbaby az ő mintájukra jött létre. Repertoárunkon olyan nemzetközi és hazai slágerek szerepelnek, mint Can't take my eyes off you, Super trouper, Nyár van, vagy a Lencsilány.

 

Pető Balázs, a Krainbaby zenekar gitárosa: "Tamás játékát hallgatva le sem tagadható a tradicionális sváb "neveltetés", a jazz iránti fogékonyság, az oberkrainer stílusossága és a francia harmonika-mesterdarabok előadásához nélkülözhetetlen virtuozitás. Mindez a Krainbaby hangszereléseinek crossover jellegét erőteljesen támogatja és kiemeli a zenekart a megszokott alpesi uniformitásból."

 

www.krainbaby.eu

 

Látogatók
2
Cikkek
11
Cikk megtekintés találatok
34510